Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on erilaisista hierontaotteista muodostunut kokonaisuus, jossa asiakkaan kunto, sairaudet ja elämäntilanne otetaan huomioon. Vaikka hierontaotteet kohdistuvat lihaskudoksiin, vaikuttaa hieronta kokonaisvaltaisesti vilkastuttaen lymfan nestekiertoa ja aineenvaihduntaa, rentouttaa oloa ja lihaskireyksiä, lievittää kipuja, turvotusta sekä lisää nivelten liikkuvuutta. 

Hierontaa  tarvitsevien yleisimmät syyt ovat:

hierontaeri syistä johtuva lihasten kireys ja  kipeys, päänsärky, iskiassärky, huimaus, puutuneisuus käsissä, stressi ja univaikeudet. Hierontaan voi myös mainiosti tulla ilman edellä mainittuja syitä, sillä hieronta tuntuu erittäin rentouttavalta ja mieltä rauhoittavalta. Kipujen ja kireyksien ennaltaehkäisy on myös järkevää! Klassisesta hieronnasta nauttii sekä vauvat, lapset, nuoret ja aikuiset. Kaikissa hoidoissa tehdään hoidettavalle oma hoitosuunnitelma. Ammattitaitoinen hierojasi tietää millaisissa tilanteissa ja kiputiloissa hierontaa tulee välttää, joten on tärkeää tietää kaikista kivuistasi ja tuntemuksistasi.

Hieronnan keston voi valita omien tarpeiden mukaan, mutta  suosittelen vähintään tunnin hierontaa, jossa ehtii kokonaisvaltaiseen hoitoon. Tunnista kahteen tuntiin kestävät hoidot ovat erittäin rentouttavia ja rauhoittavia. Ne sisältävät tarvittaessa erilaisia hoitomuotoja, yrttijalkakylvyn, lämpöhoitoja, aromaattisia öljyjä, intialaista päähierontaa tai/ja vyöhykeheijasteiden käsittelyä.

Hierontaa kannattaa välttää tai tehdä harkitusti seuraavissa tilanteissa:

akuutti tila, esim. kuume, tulehdukset lihaksissa tai iholla,  laskimotukos, flunssa,verenvuototauti,
pahanlaatuiset kasvaimet, vakavat sydänoireet tai verenkiertohäiriöt, vaikea nivelrikko, vaikea jakso reumassa.            

Epävarmoissa tilanteissa ota yhteyttä ja keskustele hierojasi kanssa, tarpeen mukaan lääkärisi kanssa.

” jopa 10min Hieronta piristää ja rentouttaa kofeiinikahvia enemmän. Minihoito on kuin terveellinen kofeiini. ”

” Hartiat ja kasvojen jännitykset rentouttavat ja olo on koko päivän rento. Pientä luksusta, helpossa muodossa. ”

”Hieronnan jälkeen osaa taas suhtautua rennommin , jopa uudella tavalla työpäivän haasteisiin.”

 

relax.jpg
frantsilajalka.jpg
oljy.jpg