Vyöhyketerapia/refleksologia

Vyöhyketerapia on vanha hoitomenetelmä, joka on ollut käytössä Pohjois-Amerikan intiaanien kulttuurissa, mutta hoitomuotona tunnettu myös Etelä-Amerikassa, Egyptissä, Kiinassa, Intiassa ja Japanissa sekä myöhemmin Euroopassa.

VyöhyketarapiaJalkaterissä, jalkapohjissa, korvissa ja ympäri kehoa on kehon eri alueiden heijasteita, joita hieromalla ja painelemalla aktivoidaan itse keho parantamaan itse itsensä. Vyöhyketerapian avulla lievitetään ja poistetaan kehon häiriötiloja, kuten ruuansulatusvaivoja, hormonaalisia ongelmia, kipu- ja särkytiloja, turvotusta, stressiä ja unettomuutta.

Vyöhyketerapia on kokonaisvaltaisesti kehoa, mieltä ja tunteita tasapainottava hoito, joka sopii kaikenikäisille. Myös vauvojen vyöhyketerapiahoidoista on saatu hyviä hoitotuloksia, usein jo ensimmäisellä hoitokerralla.

Hoitoa tulee välttää, jos sairastaa syöpää, vaikeaa sydänsairautta, vaikeaa mielenterveydellistä sairautta, tarttuvia sairaustiloja sekä jos olet alkuvaiheessa raskaana(alle 12 viikkoa). Asiakashaastattelu on aina luottamuksellinen ja on erittäin tärkeää kertoa kaikki terveydentilaan liittyvät tekijät. Hoitoa suositellaan ottamaan ns. kuurihoitona 2-6 kerran jaksoina vaivasta riippuen.

 

HOITO:

Hoito aloitetaan mielellään yrttijalkakylvyllä istuen, jonka aikana haastattelen hoidettavan yleiset ja tämänhetkistä terveydentilaa koskevat tiedot. mahdollisuus hieroa niska-hartiaseutua jalkakylvyn aikana. Hoidon aikana hoidettava makaa hoitopöydällä selällään mukavassa asennossa vaatteet päällä  ja peiteltynä. Taustalla soi halutessasi rauhoittava musiikki. Käsittelen pääasiassa jalan, korvien, pään , kasvojen ja kämmenen heijasteita, ajoittain hoitopuikkoa ja öljyä apuna käyttäen. Hoitoon varataan aikaa 70-80minuuttia(55-66€)

Hoidon jälkeen on yleensä kevyt ja rentoutunut olo. Muista antaa kehosi levätä hoidon jälkeen: Kovaa Urheilua, saunomista tai rankkaa auringonottoa tai alkoholia tulee välttää hoidon jälkeen.  Juo paljon vettä, jotta liikkeelle lähteneen kuona-aineet poistuvat kehostasi. Hinta 50€

LASTEN VYÖHYKETERAPIA JA KOLIIKKIHOIDOT

Koliikkivaivat ja -kivut näkyvät vauvalla pitkittyneenä itkuisuutena. Koliikkihoitoon kannattaa tulla heti kuin mahdollista. Koliikkihoitoja annetaan yleensä 1-5 kertaa. Jo 1:llä tai 2:lla hoitokerralla voi huomata hoidon auttavan. Vauvojen ja lasten vyöhyketerapia ja koliikkihoidot ovat hyvin hellävaraisia. Käytän hoidossa öljyä, hoidan koko kehon heijasteita ja käytän myös ajoittain hoidossa vauvahieronnan otteita. Hoito tehdään lapsen ehdoilla, mutta lapset nauttivat usein hoidosta ja heistä huomaa hoidon vaikutukset nopeasti. Tarvittaessa opastan vanhemmille lasten hierontaa ja opetan tärkeimmät heijasteet. Koliikkihoidon oppii helposti.  Tarvittaessa lainaan kirjamateriaalia aiheesta. Hinta 30€ (4x=100€)

” jopa 10min Hieronta piristää ja rentouttaa kofeiinikahvia enemmän. Minihoito on kuin terveellinen kofeiini. ”

” Hartiat ja kasvojen jännitykset rentouttavat ja olo on koko päivän rento. Pientä luksusta, helpossa muodossa. ”

”Hieronnan jälkeen osaa taas suhtautua rennommin , jopa uudella tavalla työpäivän haasteisiin.”

 

relax.jpg
frantsilajalka.jpg
oljy.jpg